Pony en paardrijlessen

 
 
  
Op de manege worden vrijwel dagelijks lessen gegeven, zowel aan beginnende als aan gevorderde ruiters. De lessen worden gegeven door ervaren instructeurs. Iedereen van 6 jaar en ouder kan aan de lessen deelnemen. 

Voor hen die het paardrijden nog niet beheersen bestaat de mogelijkheid om het hier op een prettige manier te leren. De beginner krijgt onder deskundige begeleiding eerst enkele privé of lounge lessen om daarna in een kleine groep de grondbeginselen van het paardrijden onder de knie te krijgen.
Voor de meer gevorderde ruiter of amazone bestaat de mogelijkheid om spring- en dressuurles te volgen. Professionele instructeurs brengen u de fijne kneepjes van deze sport bij.

Het ruitersportcentrum heeft beschikking over een binnenbak van 23x45 meter en een buitenbak. Wanneer u een paard wilt huren heeft u de keuze uit ongeveer 5 paarden en/of 8 pony's in verschillende hoogtes en rassen. [Klik hier voor meer foto's ...]

U kunt de paardensport in Ruitersportcentrum Otermans ook meer vrijblijvend beleven en een buitenrit maken in de prachtige omgeving.  
 
V
oor de jeugd die paard- of ponyrijles heeft, worden door het jaar regelmatig leuke wedstrijden georganiseerd. Tijdens deze wedstrijden kunnen ze hun vorderingen met elkaar meten. Familie en vrienden zijn natuurlijk van harte welkom om als toeschouwer hun favoriete deelnemer aan te moedigen.


Pony rijden
Ook de allerkleinsten bieden wij de mogelijkheid om kennis te maken met het pony rijden: zij kunnen een ritje maken op onze kleinste viervoeter. Eventueel kunnen uw kleintjes bij ons de beginselen van de verzorging leren, zodat ze vertrouwd raken met het omgaan met een dier. [Klik hier voor meer foto's...]